The BAC-Madara, Online Newspaper
 
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  New! Video  
  Directory  
  View Ads  
  Immigration Info  
  Contact Us  
  City Info  
  Job Market  
  Transportation  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
     
igotmyweb
http://www.gobgtv.com
 
 
 
 
 
 
 

     

Lets make the world a better place!

 


*************************************************************************************

English >>

28 Mart, 2011
ТЪЖНА ВЕСТ! Днес Дими почина! Почивай в мир мила Дими, ти ни даде пример как да живеем тук на земята... да сме смирени и каквито трудности да имаме да ги приемаме с усмивка и силен дух! Благодаря на всички вас и на всички добри хора по света, който се включиха в кампанията и допринесоха тя да прекара последните си месеци на тази земя обгърната с любов и внимание!

Семейството на Димето има много заеми натрупани покрай дъглогодишното и лечение, ако имате възможност може да им помогнете в този труден момент! Дарение може да направите на посочените по-долу линкове и сметки! Благодарим ви от сърце!

*************************************************************************************
12 Декември, 2010
Да помогнем на Димето да отгледа сина си!

Димитрина Иванова Димитрова, или Димето, както я наричаме приятелите, е от гр. Твърдица, обл. Сливен. Майка е на 6-годишния Александър. Едва на 34 г. е, когато научава страшната диагноза – рак. Димето открива бучката на гърдата си само няколко месеца, след като е изживяла най-великото чувство за една жена – да дари живот. И вече 6 години се бори за своя.

Толкова е млада, когато туморът е открит, че лекарите не вярват да има усложнения. Затова спестяват някои изследвания, неглижират други. Така разсейките в костите са хванати година по-късно. А че ракът е стигнал до мозъка установяват чак в Израел, където тя по спешност заминава благодарение на близките си, добри приятели и благотворителна акция в родния й град. У нас не успяват с месеци да разбират откъде е жестокото главоболие и загубата на говор.

В Израел стопяват разсейките на Димето в мозъка и тя вече втора година води съвсем пълноценен живот. До тази година, когато получава нов удар от съдбата – тумор в черния дроб, който лекарите у нас установяват, чак когато става 6-сантиметров. Директно й казват, че не знаят какво да правят. Следва поредната акция в Твърдица за спасяването на младата майка. Инициативата е изцяло на съграждани и приятели, поради скромността си тя не моли никого за помощ.

В Израел правят схема за лечение, която Димитрина решава да изпълни у нас за по-евтино. Но се оказва, че в България не се работи с едно от лекарствата. Има го в Турция, дори в Румъния, но не и у нас. Вероятно е прекалено скъпо за нашата здравна система.
Семейството на Димето затъна в нови дългове, за да осигури пет вливания от лекарството – за всяко бяха нужни по 1500 евро.

В момента Димето е отново със силно главоболие и се налага пак да замине за Израел. Необходими са много средства за пътуването и лечението там. Семейството има вече толкова много заеми, и не може да се справи финансово.

За жалост Твърдица е малък град, хората тук нямат работа, затвореха всички заводи. Но въпреки несгодите балканският дух ни сплотява в трудни моменти. Радваме се, че успяхме да съберем пари и да изпратим нашата съгражданка Дими на лечение в Израел преди 2 години.
Но с влошаването на здравето на Дими сега, се оказва непосилна задача за нас да съберем отново необходимата сума за продължаване на лечението и.

Затова се обръщаме към вас - хората с големи сърца!

НЕКА ДА ПОМОГНЕМ НА ЕДНА МАЙКА ДА ЖИВЕЕ И НА ЕДНО ДЕТЕ ДА НЕ РАСТЕ БЕЗ МАЙЧИНА ЛАСКА!

НЕКА ПОДАРИМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК ЗА ЕДНО ДЕТЕ - ДА СИ ИМА МАМА!

ДАРИК РАДИО подкрепя кампанията:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=687808

Необходими са минимум $10 000 ( 15 000 лв)
ДО МОМЕНТА СЪБРАНАТА СУМЕ Е:
 $2 075 (~ 2905 лв) към дата 18 март, 2011


БАНКОВИ СМЕТКИ:
ТБ АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ
Димитрина Иванова Димитрова
LEVA BG72BUIN95611000053790
EUR BG15STSA93000019200582
USD BG95STSD93000019200597


Дарение може да направите и с кредитна (дебитна) карта или Pay-Pal:


МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ
за лечението на Димето
са приложени тук - кликни тук >>

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Виктория Димова, Виолета Желязкова, Дина Заркова, Севдалина Димитрова и Денка Хикова

С подкрепата на Българо-Американски Център Бостън, МА

За повече върпоси:
(+359) 878-587447 или 617 800 9720
или пишете на: center.madara@gmail.com

*************************************************************************************
 
 
foneca_bannerBgstore

http://www.petergeorgiou.com